Въпреки че растежът на космите никога не спира, съществуват фактори,

...
 
 
Въпреки че растежът на космите никога не спира, съществуват фактори,
Коментари Харесай

Защо косата отказва да расте?

 

 

Въпреки че растежът на космите в никакъв случай не стопира, съществуват фактори, способни да забавят този развой толкоз, че да наподобява, че косата не пораства. Експерти изясняват какво въздейства върху това и по какъв начин да се измъкнем от този „ застой “:

 подкастряне
Без вашата директна интервенция нищо няма да се промени!

1.Подстригване на косата
Някои дами не са склонни да жертват и сантиметър от косата си, отхвърлят подкастряне, само че дължината не се усилва “, споделя стилистът Шаб Агажани. „ Всички имаме ограничаване, до което косата може да пораства при актуалните условия. След това косата стартира да се накъсва, вместо да пораства повече. И до момента в който не измененията навика и грижата за косата си, това няма да се промени. Ето няколко метода по какъв начин да придадете хубав тип на косата си: “
*Подстригвайте краищата си
*Не използвайте преса, маша и други средства, които повреждат косата
*Изберете подобаващата маска за Вас
*Проучете кои храни са потребни за косата Ви

2.Генетика
Косата има оптималната дължина и повода за това се гените. „ Това не значи, че след достигането на тази дължина, косата престава да пораства. Фазата на напредък значително се дефинира от гени и нормално трае от 2 до 6 години “ , изяснява експертът по пластична хирургия и възобновяване на косата Джеймс Марота.

 побеляване

3.Възраст
Остаряването се съпровожда от многочислени промени в тялото и едно от тях е точно косата. С придвижване на възрастта косъмът изтънява и след всичките тези години на отнасяне с бои, преси и други нездравословни за косата неща, си оказват въздействие.

 разцвет на косата
„ Тъй като косата пораства приблизително с 1,5 см на месец, те стартират да се разпадат със същата скорост и растежът ще бъде незабележим “, споделя Марота.

4.Цъфтеж на косата
Може да наподобява, че косата е престанала да пораства, само че в действителност повода може да бъде цъфтежа на краищата вследствие на боядисване, изсветляване, изправяне или къдрене на косата. Това може да аргументи сухота, да лиши от разтегливост и навлажняване.

5.Здравни проблеми
„ Винаги предлагам на пациентите да се съветват със експерт по отношение на алергии, дерматити, хормонални разстройства и други здравословни проблеми “, споделя стилистката Стефани Скуопо от Ню Йорк. Най-честата причина за изтъняването на косата при дамите е наследствено заболяване, наречено андрогенна плешивост или женски косопад.

 цинк
Храни богати на Цинк- боб, месо, стриди, морски блага, ядки.

6.Диета
Храненето и дефицитът на витамини оказват огромно въздействие върху косата.
„ Много е значимо да поддържаме нужните количества Феритин, Цинк, Витамин В12- за по-красив тип и по-дълга коса, предлага лекар Марота. Важно е също да приемате задоволително количество желязо и протеини, с цел да се предотврати чупливостта и цъфтежа на краищата.
Твърде дейната или пасивна щитовидна жлеза също може да повлияе на положението на косата.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР